Bowen Therapie

Deze techniek werkt op de fascia dat om spieren en organen zit. De fascia kan gezien worden als vlies dat de spieren, organen en ander weefsel omgeeft. Deze fascia kan impulsen ontvangen en doorsturen naar de rest van het lichaam om op deze manier het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Elk orgaan en individuele spier bevat zijn eigen fascia. Al deze aparte fascia is met elkaar verbonden en kan op deze manier worden gezien als één geheel in het lichaam.

 

Door middel van zachte rol bewegingen genaamd "moves", worden er impulsen aan het lichaam gegeven waardoor het lichaam weet wat de situatie in het weefsel is waar de move is gemaakt. Op deze manier kan het lichaam aan het werk om een eventuele disbalans op te heffen en zo mogelijk de klachten te verminderen en/of te verhelpen.

 

De reden hiervan is het lichaam weer in de juiste richting van optimaal herstel in het weefsel te brengen. Alles wat er in het lichaam gebeurd doet het lichaam zelf, maar soms is het de weg kwijt en heeft het wat hulp nodig.