Verhalen van klanten

Ik ben blij dat ik mensen kan helpen bij (langdurige) lichamelijke klachten. 

Wil je delen wat de behandeling voor jouw heeft betekent? Heel graag. 

Commentaren: 28
 • #28

  Lien (zaterdag, 09 december 2023 12:44)

  De afgelopen 3 jaar heb ik enorm veel last gehad van migraines. Ik was 2x per maand 3a4 dagen per keer uit de roulatie en deze aandoening begon mijn leven te beheersen. Nadat was vastgesteld dat het niet hormonaal was en de beschikbare medicijnen van de neuroloog niet heel veel deden, ben ik zelf gaan zoeken naar een mogelijke oplossing om de klachten te verlichten. Omdat ik het gevoel had dat het iets met mijn spieren te maken haf, vanwege de enorme spierpijn en nekpijn na elke aanval, kwam ik bij toeval bij Jolanda uit. In het begin zat ik er elke week, en de eerste 4 weken heb ik continue met gewone hoofdpijn rondgelopen. Het was niet prettig, maar er kwam zoveel los in mijn lijf en dat moest afgevoerd worden. Maar gaande weg ging het steeds beter, minder hoofdpijn en minder vermoeidheid. Ook door de gesprekken met jolanda werd ik mij bewuster van de noodzaK om voldoende water te drinken, mijn ademhaling controleren, de orgaanklok, goede manieren van beweging hebben en welke supplementen voor mij konden werken. Ik ga nu gemiddeld 1x per 3-4 weken voor een onderhoudsbehandeling. Naast dat ik weer net zoveel kan doen als voor de migraines en mijn energie terug heb, ben ik vooral ontzettend blij dat ik ze al 4 maanden niet gehad heb! Dus voor migraine mensen is jolanda wat mij betreft zeker een aanrader. Verwacht geen wonderen en je moet het ook zelf echt willen, maar voor mij heeft het een wereld van verschil gemaakt!

 • #27

  Marianne (zaterdag, 19 november 2022 21:42)

  Ik had verschillende klachten zoals rugpijn, pijn in mijn voeten en heel vaak hoofdpijn. Ik ben bij veel verschillende therapeuten en artsen geweest maar kwam er nooit helemaal van af. Nu kom ik al bijna een jaar bij Jolanda en heb ik geen hoofdpijn meer. En de pijn in mijn voeten is ook zo erg verminderd dat ik weer kan sporten. Er is een aantal jaar geleden tegen mij gezegd. Niet meer rennen en springen. Ik kan dat nu wel weer! Het is zo fijn je leven weer terug te krijgen. Als je de moed hebt opgegeven of als je ergens last/pijn aan hebt. Ga naar Jolanda!

 • #26

  Ruud (maandag, 07 november 2022 17:13)

  Rond begin juni dit jaar kon ik geen 100 meter meer lopen zonder even voorovergebogen stil te gaan staan.
  Pas begin augustus besloten de hulp van Jolanda in te schakelen wat overigens veel te laat was natuurlijk.
  Maar door de bijna wekelijkse behandelingen tot aan begin november loop ik weer mijn hardloop rondjes door de duinen! Ben hier heel erg blij mee en heb afgesproken dat ik vanaf volgend jaar maandelijks een onderhoudende behandeling in ga plannen.

  Mvg,
  Ruud

 • #25

  Bea (zondag, 30 januari 2022 16:38)

  Jolanda is een ervaren therapeut. Ze kijkt naar het hele plaatje en gaat doelgericht te werk. Mijn rugklachten zijn verdwenen dmv de therapie en goede tips.

 • #24

  Chantal (donderdag, 07 oktober 2021 11:13)

  Na weer pijnlijke rugklachten te hebben, via een vriendin terecht gekomen bij Jolanda. Nu eindelijk van de rugklachten af nadat Jolanda mijn hele lijf weer recht heeft gezet. Blijf zeker heen gaan want wat voel ik mij stukken beter als ik ben geweest. Zowel lichamelijk als geestelijk.

  Zou Jolanda zeker aanbevelen.

 • #23

  loes z (zondag, 29 november 2020 13:20)

  op 16juli 2020 ging ik voor het eerst naar jolanda met diverse klachten zoals: nek schouder, rug klachten.
  doof gevoel in het linker been tot mijn voetzool aan toe,
  burnout, moeizame stoelgang, slaapapneu en voor de slaapapneu sliep ik met een apparaatje om mijn bost die mij waarschuwde als ik op mijn rug ging liggen en ik dan geen lucht kreeg.
  we zijn nu nov ben 15x geweest het dove gevoel in mijn linker been is weg. ook geen last meer vd slaapapneu dus hoef ook niet meer met het apparaatje te slapen letterlijk een verademing.
  burnout loop op z'n einde voel me stukken beter.
  ik ga nu nog heen voor onderhoud zeg maar of tussendoor als het door mijn werk of rare beweging weer ff in de rug schiet dan wordt ik weer recht gezet en kan ik weer verder.
  ik ben een heel blij mens

 • #22

  Dorine (zondag, 11 oktober 2020 14:05)

  Mijn dochter had last van migraine aanvallen. Ze heeft een aantal keer voetreflex therapie gehad van Jolanda. Ze voelde zich op haar gemak. De behandeling was pijnloos en het heeft geholpen!
  Bedankt! ��

 • #21

  Marielle (donderdag, 01 oktober 2020 10:38)

  Jarenlang had ik last van een stijve nek en rug tot ik op een gegeven moment niks meer kon omdat mijn lijf vol met stress zat. 2 dagen plat op bed gelegen om uiteindelijk in een pijnkliniek te belanden waar ik een flinke spuit in mijn nek kreeg. Dat hielp echter tijdelijk en na vele behandelingen bij de fysio (dat ook niet bij mij hielp) kwam ik toevallig lang het huis van Jolanda. De eerste paar keren waren pijnlijk maar goed te doen. Na wat duidelijke tips en behandelingen slik ik geen paracetamol meer en voelt mijn nek beter dan ooit! Ook slaap ik weer goed en voel me ontspannender. Bedankt!!

 • #20

  Ina (woensdag, 27 november 2019 22:17)

  Had veel last van hoofdpijn/ migraine. Nu niet meer, Jolanda luistert goed, houd je n spiegel voor zodat je zelf je levensstijl verandert wat weer ten goede komt w.b je klachten.

 • #19

  Jill (donderdag, 19 september 2019 14:58)

  Al meer dan 10 jaar had ik last van mijn nek, schouders en rug.
  Van alles heb ik geprobeerd, fysiotherapie, dry needling, gewone massages maar niks hielp bij mij. ik had het eigenlijk al op gegeven en dacht dat ik er maar mee moest leren leven tot een een vriendin mij aanraadde om naar Jolanda te gaan, en wat ben ik hier blij mee. Door de technieken die zij gebruikt, is mijn lichaam flink opgeknapt, al mijn pijnen zijn in de loop van de behandelingen stukken minder geworden.
  Op dit moment ben ik nog in behandeling en zodra ik bij haar geweest voelt mijn lichaam meteen een stuk rustiger.
  Ik raad Jolanda zeker aan!

 • #18

  Ria (dinsdag, 10 september 2019 13:08)

  Dat lichaam en geest prachtig samenwerken heeft Jolanda tijdens mijn eerste bezoek aan haar praktijk al duidelijk gemaakt. Al een tijd had ik last van schouder klachten en na een aantal behandelingen bij een reguliere fysiotherapie kwam ik niet veel verder. Kordaat als ze is heeft haar behandeling ingezet en na een maand of vijf was ik van mijn schouder/nek/bovenarm klachten af. Er is mij inmiddels heel veel duidelijk geworden hoe je lichaam reageert als je langdurig in je mind over je grenst gaat en daar geen aandacht aan besteed. Ik ben heel erg blij dat ik Jolanda heb leren kennen, ze is een bijzonder kundige therapeut die mij heel veel heeft gebracht. Voor nu ga ik nog voor "onderhoud" en dat voelt fantastisch als ik bij haar vandaan kom. Ik kan haar van harte aanbevelen.
  Dank je wel Jolanda!!

 • #17

  Joost N. (woensdag, 17 juli 2019 13:16)

  Al jaren had ik lage rugklachten en kwam ik er (ondanks vele soorten therapie en onderzoeken) maar niet van af. Op een gegeven moment denk je "dit hoort er voor mij blijkbaar bij". Na een tip toch maar eens een afspraak gemaakt en zonder al te veel verwachtingen heen gegaan. De wijze waarop Jolanda je aangeeft wat je wel en niet moet doen, in combinatie met de behandeling waarbij ze het hele lichaam bekijkt en behandeld, zorgde ervoor dat ik na zo'n 8-10 sessies verbeteringen begon te voelen. Stapje voor stapje is de tijd tussen de behandelingen verruimd en ga ik nu ongeveer eens in de 6 weken naar haar toe voor "preventief onderhoud". Op dit moment beperkt mijn rug mijn leven niet meer en kan ik: de kinderen tillen, uren lang winkelen(slenteren) en een volle dag in een pretpark genieten zonder pijn in mijn rug te voelen en de volgende dag moeten bijkomen. Hiervoor ben ik Jolanda enorm dankbaar !

 • #16

  René (woensdag, 17 juli 2019 12:27)

  Allereerst vind ik Jolanda een heel fijn mens. Ze is gevat, grappig en heeft veel kennis. Ze luistert geïnteresseerd, kijkt niet alleen naar wat speelt er fysiek, maar welke omgevings- of emotionele factoren spelen een rol? Waardoor een klacht ontstaat en niet opgelost lijkt te worden. Wat wil mijn lichaam mij duidelijk maken met de klacht die ik ervaar?
  Ik ben van april tot nu 8 keer langs geweest. Iedere keer ga ik weer wat wijzer de deur uit. De behandelingen zijn heel divers, gezien ook de diverse klachten die ik heb. Ze kijkt en luistert wat nodig is en kiest dan de passende behandeling. Iedere keer krijg ik tips om thuis toe te passen waardoor ik mijn herstel zelf ook kan bevorderen. Van leestips, tot voeding, tot oefeningen. Jolanda heeft voor mij een hoop veranderingen in gang weten te zetten. Daar mag ik nu zelf naar kijken om te werken aan het herstel. Ze heeft mij binnen no time kunnen helpen met de spierspanning in rug, nek, schouders. Daarnaast heb ik buikklachten waar we aan werken.
  Al met al kan ik Jolanda meer dan aanbevelen als je een klacht hebt, zeker als je er al wat langer mee loopt (zoals ik), is het fijn om iemand als Jolanda te treffen, die oprecht geïnteresseerd aan de slag gaat en daadwerkelijk een oplossing weet te vinden.

 • #15

  Birgitte (donderdag, 23 mei 2019 18:09)

  Jolanda is een doorpakker die precies de vinger(s) op de juiste plek weet te leggen. Niet verwacht maar toch van mijn klachten afgekomen.

 • #14

  Jacqueline (woensdag, 10 april 2019 22:16)

  Jolanda heeft mijn hoofdpijn zo goed als weg gekregen binnen enkele behandelingen. Daar waar ik al jaren en vooral de laatste paar maanden dagelijks met hoofdpijn liep en medicijnen slikte, sinds ik bij haar onder behandeling ben, maar 1 x een pil geslikt in 4 weken tijd. Goede tips gekregen! Dus heel dankbaar dat zij op mijn pad gekomen is. ��

 • #13

  Sanna (dinsdag, 12 februari 2019 23:06)

  Na 5 behandelingen bij Jolanda eindelijk verlost van een jarenlang probleem van vastzittende schouders & nek. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 • #12

  Marjan (donderdag, 24 januari 2019 11:13)

  Na vele jaren van verschillende therapieën, die maar kort effect hadden, ben ik twee jaar geleden bij Massagetherapie Beter gekomen. Ik had last van rug- en nekklachten, stijve benen, enkelklachten en tintelingen in de benen. Jolanda heeft veel op het bindweefsel gewerkt, het bekken rechtgezet en nog meerdere massagetechnieken gebruikt. Het hele lijf wordt onderhanden genomen. Nu na twee jaar gaat het goed en kom nu alleen nog voor een onderhoudsbeurt. Jolanda luistert goed naar je klachten en gaat daar dan ook mee aan de slag. Omdat ik al heel veel jaren klachten had heeft het wel even geduurd voor ik klachtenvrij was. Het eerste jaar ongeveer 15 behandelingen en het tweede jaar ongeveer 12 behandelingen. Het is zeker een aanrader om hier eens een afspraak te maken.

 • #11

  Laura (woensdag, 09 januari 2019 20:35)

  Had 10 weken geleden veel last van rug schouders en nek. Door een vriendin ben ik bij Jolanda beland. Na 10 sessies ben ik weer als herboren. Het was af en toe afzien, maar het heeft zeker resultaat gehad. Bedankt Jolanda.

 • #10

  Monique (woensdag, 02 januari 2019 11:23)

  Het is alweer enige maanden geleden dat ik therapie heb gehad van Jolanda ivm nachtelijke beenkrampen. Na een behandeling (soms best pijnlijk :-)) ging het elke week steeds beter. Ik kan nu nog steeds zeggen dat ik er nog bar weinig last van heb, ik voel mij er erg goed bij. Ik kan iedereen aanraden die last heeft van beenkrampen (geen ervaring met andere problemen) maak gebruik van Massagetherapie Beter!

 • #9

  Wil P. (maandag, 10 december 2018 17:39)

  Ik kwam bij Jolanda met behoorlijke schouderklachten,na 5 behandelingen en de nodige oefeningen, kon ik weer normaal functioneren. Dank je wel Jolanda,

 • #8

  Merijn (woensdag, 17 oktober 2018 16:51)

  Massage beter in Heemskerk heeft me echt goed geholpen!
  Heb al jaren last van hoofdpijn dat komt uit mijn schouders, sinds ik veel advies en behandelingen heb gehad van Jolanda, ben ik zo goed als klachten vrij!!
  Heel blij met dit adres!

 • #7

  Dirk (woensdag, 08 november 2017 18:51)

  good site, thanks

 • #6

  Ancelle Jansen (maandag, 24 juli 2017 15:03)

  Door het vele werken, sporten en lesgeven had ik erg veel last van mijn rug, nek en schouders. Door de positieve reacties van deze massage therapie ben ik hier terecht gekomen.
  Na 2 behandelingen was ik gelijk van mijn klachten af. Ik werd prettig geholpen en ik vond het interessant om te weten waar mijn pijn vandaan kwam en wat ze precies deden om mijn pijn te verminderen. Alles werd duidelijk uitgelegd en ik kan weer op mijn eigen manier werken en sporten.

 • #5

  Sabine Zandstra (dinsdag, 04 juli 2017 19:16)

  Al van kleins af aan heb ik last van erge migraine. Ik slikte veel medicijnen maar niks hielp. Ik ben nu 4x behandeld en heb sindsdien helemaal geen migraine meer gehad! Ook zit mijn nek en rug een stuk losser.

 • #4

  Gerda de wit (donderdag, 22 juni 2017 14:47)

  Zeer goede resultaten behaald geen klachten meer van mijn nek schouder en rug

 • #3

  Cathy (woensdag, 21 juni 2017 08:47)

  Lange tijd heb ik pijn gehad tussen mijn schouderbladen en onderrug.Het was niet meer uit te houden.Via internet vond ik massagetherapie beter en heb ik een afspraak gemaakt.Al na 3 behandelingen had ik geen pijn meer.Wat is dat fijn om nu na 8 behandelingen pijn vrij door het leven te gaan!Jolanda super bedankt en ik raadt iedereen aan om een afspraak te maken,het werkt echt!!

 • #2

  Ton Hilhorst (vrijdag, 13 januari 2017 14:36)

  Ging met heel veel pijn in m''n rug naar Jolanda en binnen een half uur was ik weer pijnvrij weg.
  Ze is aan te raden aan iedereen met pijn in zijn lijf. Super!

  Bedankt en met vriendelijke groet, Ton Hilhorst

 • #1

  Erna Ariens (maandag, 02 januari 2017 15:22)

  Ik ben sinds kort onder behandeling met rug , schouder , arm klachten.
  Jaren regelmatig klachten, nu bijna pijnvrij .